Over het Bedrijfsveiligheidsregister Nederland

Informatie

In het Bedrijfsveiligheidsregister Nederland(BVRN) kunt u nagaan of iemand een geldig certificaat of diploma heeft.
Diplomahouders kunnen met het BVRN de geldigheidsduur van hun diploma controleren, zodat ze weten wanneer het tijd is om herexamen te doen.
Om in het BVRN te zoeken heeft u minimaal de achternaam en geboortedatum van de diplomahouder nodig. In het BVRN staan certificaten en diploma's opgenomen van de aangesloten opleidingsinstituten en examenbureau's: Buitenlandse diploma's en gelijkwaardige diploma's staan niet in het BVRN.
De gegevens uit het BVRN staan ook op het uitgegeven certificaat van het opleidingsinstituut en de afgegeven passen.
Kloppen uw gegevens in het BVRN niet, of wilt u niet in het BVRN worden opgenomen? Neem dan contact op met BVRN via inschrijvingen@bvrn.nl.

WIJZIGING DOORGEVEN

Procedure Wijzigingsverzoeken
Let op! Het kan tot 15 dagen na de examendatum duren voordat uw diploma of certificaat is aangemeld. Om die reden worden alleen verzoeken in behandeling genomen met een examendatum ouder dan 30 dagen. Als er een verzoek tot correctie wordt aangevraagd binnen 4 weken vanaf de examendatum zal er geen betaling nodig zijn. In alle andere gevallen is er nu een betaling van € 10,00 nodig om een verzoek tot correctie aan te vragen. Stuurt u een kopie van uw diploma of certificaat en een kopie van een geldig ID-bewijs naar BVRN om uw registratie zo spoedig mogelijk af te kunnen handelen. Het heeft onze voorkeur verificatie op basis van Nederlandse paspoorten, ID-kaarten of rijbewijzen te laten plaatsvinden, maar ook paspoorten van andere landen, Europese ID-kaarten zijn geldige identiteitsbewijzen. Het is mogelijk om een kopie van uw diploma of certificaat en een kopie van een geldig ID-bewijs electronisch per e-mail naar BVRN te versturen door de documenten in te scannen en als bijlage aan de e-mail toe te voegen. Het e-mailadres is inschrijvingen@bvrn.nl.

Tip

Voor controledoeleinden zijn de vermelding van uw naam en geboortedatum noodzakelijk. Ten behoeve van bescherming van uw privacy heeft de Rijksoverheid diverse tips.
Zie https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2013/01/10/laat-u-niet-zomaar-kopieren-voorkom-fraude-met-een-kopie-van-uw-identiteitsbewijs